Hoe kan ik mijn rijschool machtigen?

Wat is DigiD?

Dit is een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee identiceer je op websites van de overheid, maar ook van organisaties die een overheidstaak uitvoeren.

Heb ik een DigiD nodig?

In de rijschoolwereld wordt ook van DigiD gebruik gemaakt. Je hebt een DigiD nodig voor het praktijk-examen. Hiermee machtig je ons: je geeft Autorijschool Kralev toestemming om een praktijk-examen voor jou te reserveren. Voor het theorie-examen heb je ook een DigiD nodig. Het theorie-examen reserveer je zelf!

Waar vraag ik een DigiD aan?

Klik op de volgende link om een DigiD aan te vragen: digid.nl
Let op: dit kan 5 dagen duren!

Waar kan ik inloggen?

Klik op RIJSCHOOL MACHTIGEN met DigiD om je in te loggen:
mijn.cbr.nl

Hoe machtig ik Autorijschool Kralev?

Je logt weer in met je DigiD en vervolgens machtig je ons. Dit doe je door het doorgeven van ons rijschoolnummer: 9461G8

Je rijbewijs aanvragen/ophalen

Nadat je bent geslaagd kan je de volgende dag direct een een rijbewijs aanvragen (dit moet binnen 6 maanden). In elke plaats mag je afrijden, maar ophalen kan alleen bij het gemeentehuis in je eigen woonplaats. Per gemeente betaal je een andere prijs voor je rijbewijs. In Apeldoorn kost het aanvragen: € 41,60. Na 5 werkdagen kan je je rijbewijs ophalen. Wil je je rijbewijs na 1 of 2 werkdagen kunnen ophalen, dan betaal je er een extra (spoed) tarief bij van: € 34,10. Samen kost dit dus: € 41,60 + € 34,10 = € 75,70 (in 2022). Let op: vergeet bij het ophalen van je rijbewijs niet: je legitimatiebewijs, geld en een goed gekeurde pasfoto (in kleur) mee te nemen!

Heb je nog meer vragen/opmerkingen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord!
Contact opnemen

Gezondheidsverklaring

De Gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig en bestaat uit slechts een aantal vragen die je met een ja of een nee kunt beantwoorden. Hierop staan onder andere vragen met betrekking tot je gezondheid. Beantwoord je één vraag met een ja? Dan moet je naar een arts gaan om advies te vragen. Dit kost tijd en dan moet je dit direct invullen op mijn.cbr.nl ! Dat kost €41,50 (in 2022). Is alles een nee dan heeft het geen haast.